2009. február 25., szerda

Stephen King: Duma Key

Elfogult vagyok, King kedvenc regényíróm, immár 13 éve. Még a seregben kaptam kölcsön a Holtsáv című könyvét egy katona társamtól. Azonnal lenyűgözött, azóta a Setét torony fantasy-sorozatot kivéve, 'majd minden könyvét elolvastam.
Egyedi, briliáns humora, feszültség-keltő tehetsége minden regényében benne van, szerethető főhősökkel, drámai és félelmetes történetekkel. Hétköznapi emberek, nem hétköznapi eseményekkel találják magukat szembe és ettől is válnak olyan érdekessé írásai.

Fülszöveg:

Edgar Freemantle jól menő építési vállalkozó, gazdag, kiegyensúlyozott, középkorú férfi, boldog családapa. Egy szép napon szörnyű munkahelyi balesetet szenved, kis híján életét veszti. Súlyos testi fogyatékossággal felépül ugyan, ám pszichés problémáival nehezen birkózik meg. A házassága tönkremegy. Pszichiátere „földrajzi kúrát” javasol, valamint azt, hogy olyasmibe kezdjen, amit régen nagyon szeretett csinálni.Így hát Edgar a floridai Duma Keyre költözik, erre a turistáktól kevéssé látogatott gyönyörű helyre, kilátással a Mexikói-öbölre. És olyasmibe kezd, amit egykor nagyon szeretett csinálni: rajzolni és festeni.Ő lepődik meg a legjobban, amikor műveivel óriási sikert arat, és itt szerzett barátai, a rokon lélek Wireman, valamint a művészetpártoló idős hölgy, Elizabeth Eastlake unszolására kiállításon mutatja be munkáit. S amit Edgar idáig csak sejtett vagy érzett, bizonyossá válik: műveinek természetfeletti erejük van, és az események tragikus láncolatát indítják el…

Akik szintén szeretik a műveit, azok ebben a regényében sem csalódnak én most sem bántam meg hogy elolvastam újabb remekművét.

Értékelés: 4.5/5

0 megjegyzés: